Venäjän maajoukkueen vakiokasvo Kirill Kaprizov on huhujen mukaan siirtymässä ensi kaudeksi NHL:ään. Koko nuoren uransa KHL:ssä pelannut Kaprizov tulee odotetusti siirtymään Minnesota Wildin riveihin.

Wildin uusi GM Bill Guerin on tehnyt kaikkensa, jotta Kaprizov tuntisi olevansa toivottu lisä seuraan. The Athleticin mukaan Guerin on jatkuvasti yhteydessä venäläistähteen niin, että GM lähettelee viestejä venäjäksi ja Kaprizov vastaa englanniksi.

Miksi 23-vuotiaasta Kaprizovista sitten kohistaan niin paljon? Hän pelasi tällä kaudella 57 ottelua KHL:ssä tehoin 33+29=62. Vastaavia tehokkaita kausia vyöllä on jo lukuisia nuoresta iästä huolimatta. Kaprizov on myös voittanut olympiakultaa ja yhden KHL-mestaruuden.

Venäläislegenda Ilja Kovaltshuk antaakin nuorelle maanmiehelleen vuolaat kehut.

– Hän on nyt jotain 22 vuotta vanha, ja hän on jo voittanut kaiken. Hän on yksi niistä nuorukaisista, joka on todella taitava, todella lahjakas ja kasvatettu oikealla tavalla vanhempien toimesta. Hänellä on mahtava asenne, todella ammattimainen ja hän paiskii töitä, Kovaltshuk kuvailee.

– Hän odotti rauhassa ennen kuin lähti NHL:ään, ja se oli minun mielestäni oikea valinta. Jotkut ovat valmiita 18-vuotiaina, toiset 21-. mutta nyt hän tulee olemaan erinomainen lisä Wildiin.

Kaprizov on alunperin Minnesotan viidennen kierroksen varaus kesältä 2015. Tehokkaimmillaan venäläistähti oli MM-jäillä vuonna 2018, jolloin hän iski kahdeksaan otteluun tehot 6+2=8.