Suomalaislaituri Jesse Seppälä, 18, ei jatka uraansa kanadalaisessa WHL-porukka Edmonton Oil Kingsissä, kertoo joukkueen Twitter-tili.

Edmonton Oil Kings

@EdmOilKings
Your #OilKings have released D Loeden Schaufler and F Jesse Seppala. We want to thank them both for their contributions to the team this past season and wish them luck in their future endeavours! #loademup #jessecan #allhail

Hyökkääjä pelasi rapakon takana viime kaudella 17 peliä vaisuin tehoin 1+0=1 (+2). Seppälän Eliteprospects-pelaajakortti näytti lauantaina aamupäivästä, että pelaajan ensi kauden seura olisi HIFK ja sen A-nuoret.

Helsinkiläislauma menetti äskettäin käsistään suurlupaus Brad Lambertin JYPiin. 16-vuotias sentteri edusti HIFK:ta vain yhden kauden ajan.

Suomen alle 18-, 17- ja 16-vuotiaiden maajoukkueita edustanut Seppälä oli edellisellä kotimaan kaudellaan hirmuiskussa. Hän sivalsi Tapparassa B-nuorten SM-sarjassa runkosarjan 42 pelissä tehot 17+31=48. Kolmessa pudotuspeliottelussa syntyi yksi syöttöpinna.

18-vuotias lupaus on Bluesin kasvatti. Hänen isoveli Jere Seppälä, 27, pelasi pakkina SaiPassa päättyneellä kaudella, puolustaja Joonas Seppälä, 25, puolestaan lopetti uransa kauteen 2014-15.