Suora mielipide! Konkariluotsi Risto Dufva ei ymmärrä huolta pelaajista: ”Minua on ihmetyttänyt se…”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Koronaviruspandemia sotki muiden Liiga-joukkueiden tapaan myös Sportin suunnitelmat kesäharjoittelun suhteen.

Vaasalaisjoukkueen päävalmentajana jatkava Risto Dufva ei kuitenkaan ole asiasta pahoillaan, päinvastoin. Pelaajat harjoittelevat kevään ja kesän omatoimisesti ja Liiga-podcastissa vieraillut Dufva kertoo joukkueen fysiikkavalmentaja Niki Anderssonin hoitavan tällä hetkellä yhteydenpidon.

– Minulla on hyviä kokemuksia näistä omatoimisista kesistä. Raumalla ollessani toteutettiin sellaisiakin kesiä. Nykypelaajat ovat niin ammattilaisia ja omaavat korkean motivaation, niin ei siinä ole koskaan ollut mitään ongelmaa, Dufva toteaa ja jatkaa:

– Lähinnähän tässä on se, että nyt harjoittelu on erilaista, mihin Vaasassa on totuttu. Pitää pystyä antamaan pelaajille oikeaa informaatiota ja pelaajatkin etsivät turvallisuuden tunnetta siihen tekemiseen, että ovat oikealla ladulla.

Liigan kokeneimpiin valmentajiin kuuluva Dufva ihmettelee muutenkin vanhakantaista ajattelua pelaajien valvomisesta.

– Ensinnäkin nykypelaaja haluaa ja pystyy harjoittelemaan omatoimisesti. Minua on ihmetyttänyt se, että kun meille tulee tshekki, slovakki tai kanadalainen, niin siihen luotetaan, että hän on harjoitellut, Dufva toteaa.

Jyväskyläläislähtöinen Dufva painottaa, ettei suomalaikiekkoilijan tarvitse nöyristellä muunmaalaisten rinnalla.

– Se on aina yksilöstä kiinni, mutta yleisesti suomalaiskiekkoilijat, jotka Liigassa pelaavat, ovat moraaliltaan parasta a-ryhmää, konkariluotsi toteaa.

Dufvan mukaan vaasalaisryhmän on tarkoitus – mikäli rajoitussäännöt pysyvät nykyisellään – kokoontua kesäkuun alussa lyhyelle, viiden päivän mittaiselle leirille, jossa koko joukkue tapaa ensimmäisen kerran.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS