Pelicansin uusi hyökkääjä Rudolf Cerveny (arkistokuvassa) saattaa olla suomalaisille tuntematon hahmo. Suomi ei sen sijaan ole pelaajalle täysin vieras paikka, sillä Cerveny on aikoinaan pussinokkiakin edustaneiden Radek Smolenakin ja Michal Repikin entinen joukkuekaveri.

– Repik ja Smolenak osasivat kertoa Lahdesta paljon. Michalin kanssa pelasimme yhdessä Slovan Bratislavassa KHL:ää kaudella 2018-19 ja Radekin kanssa viime vuonna Hradec Kralovessa Tsekin pääsarjaa. Kumpikin kehui suuresti Lahtea kaupunkina ja Pelicansia organisaationa, Cerveny kertoo Pelicansin kotisivuilla.

Kolmekymppinen hyökkääjä ei ole Suomessa ennen pelannut. Cerveny kuitenkin sanoo, että hän on käsittänyt Liigan nopeaksi ja pelaajistoltaan nuorehkoksi sarjaksi.

– Kaikin puolin erittäin korkeatasoinen sarja, pelaaja täsmentää.

Pelicansin osalta kaksi edellistä kautta ovat olleet keskenään vertailtaessa melkoista vuoristorataa. Keväällä 2019 joukkue päätyi runkosarjassa peräti kolmanneksi, mutta nyt se olisi jäänyt pudotuspeleistä niiden toteutuessa ulos.

– Toivon tietysti voivani auttaa joukkuetta voittamaan paljon pelejä ja saavuttamaan niiden myötä paikan pudotuspeleihin.

Tsekin maajoukkuemies on puhunut lahtelaisten uuden luotsi Tommi Niemelän kanssa roolistaan jonkin verran.

– Tärkeintä on löytää rooli, jossa olen eniten avuksi joukkueelle ja pisteitä kertyisi. Otan sen roolin, mikä annetaan ja mikä johtaa voittoihin.

Cerveny on takonut kotimaansa runkosarjassa viime vuosina 14-38 pinnaa per sesonki. Luvassa voi olla siis periaatteessa mitä vaan.

Pelaaja on voittanut urallaan Tsekin pääsarjan pronssia keväällä 2017.