Sportsnet: Mikko Lehtonen viemässä nuoren huippulupauksen pelipaikan Torontossa?

© Kuva: Leijonat.fi

Toronto Maple Leafsin kanssa NHL-sopimuksen hiljattain allekirjoittanut päättyneen KHL-kauden tähtipuolustaja Mikko Lehtonen on saanut välittömästi huomata, minkälaisen mediahuomion siirtyminen jääkiekon pääkaupungin lippulaivan riveihin on aiheuttanut

Fanaattisen kanadalaismedian hypetys Lehtosen ympärillä alkoi välittömästi sopimuksen solmimisen jälkeen, kun paikalliset toimittajat kelailivat miehen Jokerit-pelejä läpi jälkilähetyksinä ja tekivät omia analyysejään Euroopan liigojen parhaasta puolustajasta.

Sportsnetin kiekkotoimittaja Luke Fox uskoo Leafsin kesän 2015 kakkosvaraus Travis Dermottin olevan se pelaaja, joka saattaa joutua torontolaisseuran nokkimisjärjestyksessä ”Bobi” Lehtosen syrjäyttämäksi. Fox pohtiikin nyt, minkälainen sopimus viimeistä sopimusvuottaan pelanneelle Dermottille kannattaa antaa – vai kannattaako?

– En näe Lehtosen haastavan Morgan Riellyä tai Jake Muzzinia vasemman pakin paikalla. Rasmus Sandin ja Dermott ovat jakaneet tähän asti vastuun vasemman kolmospakin paikalla. Vaikka on mahdollista, että GM Kyle Dubas harkitsee Dermottin kauppaamista (Lehtosen tulon vuoksi), mielestäni järkevin vaihtoehto olisi antaa hänelle jatkosopimus. Dermottin kiinnittäminen järkevällä siltasopimuksella toisi lisäksi turvaa tällä kaudella nähdyn loukkaantumissuman varalle, Fox näkee.

– Samaa mieltä. Dermott tulee olemaan edullinen pelaaja kiinnitettäväksi, ja hänellä on lisäksi vyöllään pari kautta NHL:ssä. Mikäli Lehtonen ei onnistu sopeutumaan NHL-vauhtiin, on järkevää pitää Dermott lähistölle, NHL-toimittaja Lyle Richardson komppaa.

Dermott, 23, pelasi tällä kaudella Leafs-pakistossa 56 ottelua tehoin 4+7=11.

LUE MYÖS: Kaksi suomalaista kärjessä! Kiekkosivusto valitsi NHL:n ”suomalaisseuran” onnistuneimmat draft-ryöstöt


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille