Tuukka Rask täydellinen mysteeri Stanley Cup -finaaleissa – vastustajan maalivahti joutui imitoimaan harjoituksissa

© Kuva: Getty Images

Tuukka Rask oli hurjassa vireessä viime kevään pudotuspeleissä. Hän torjui Boston Bruinsin Stanley Cup -finaaliin asti, ja oli osoittautunut vaikeaksi ohitettavaksi kaikille vastustajille.

Finaalivastustaja St. Louis Blues otti Raskin tarjoaman haasteen tosissaan. Joukkueen kakkosvahti Jake Allen paljastaa, miten suomalaisvahdin mysteeriä ratkottiin joukkueessa.

– Rask pelaa niin eri tavalla kuin suurin osa maalivahdeista läntisessä konferenssissa, ja hän on siinä tosi hyvä. On paljon pieniä asioita: miten hän pelaa tolppien äärellä ja miten hän seisoo maalilla, että tilaa näyttää olevan paljon, vaikkei sitä ole. Tilanteen lukeminen on ihan pielessä, kun katsoo häntä, Allen kertoo.

Allen ei pelannut pudotuspeleissä otteluakaan, joten hänen tehtäväkseen jäi matkia Raskia harjoituksissa.

– Maalivahtivalmentaja Dave Alexander kuvasi minua, kun olin maalilla ja pelasin kuin Rask. Hän ohjeisti minua, mitä hän tekisi tässä tilanteessa ja missä olisi tilaa laukoa.

Kakkosvahdista kuvattuja videoita näytettiin sitten joukkueelle. Allen ei muistanut yhtään tiettyä maalia, joka oli syntynyt videoiden seurauksena.

– Voisinpa sanoa, että mestaruuden ratkaissut maali, Allen nauraa.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille