NHL:n kesän 2000 varaustilaisuus ei ollut suomalaisittain mitenkään häikäisevä.

Tapahtuman ykköskierroksella ei napattu yhtäkään sinivalkoista pelaajaa, eikä toisella kierroksella huudetuista Teemu Laineesta tai Tero Määtästä lopulta koskaan tullut NHL-pelaajia.

Dallas Stars valitsi hyökkääjä Antti Miettisen vasta tilaisuuden seitsemännellä kierroksella numerolla 224. Miettinen oli kyseisenä vuonna vasta 12:ntena napattu suomalaispelaaja, mutta teki vuosikerrasta kirkkaasti komeimman NHL-uran.

Dallas Starsin, Minnesota Wildin ja Winnipeg Jetsin riveissä vastuuta tuli peräti 530 NHL-ottelussa, joissa syntyi 230 (97+133) tehopistettä.

Myös Leijonien vakiokalustoon aikanaan kuulunut Miettinen saa nyt upeaa suitsutusta NHL:n virallisilla nettisivuilla.

Taalaliiga on listannut korona-ajan tuoman tyhjiön täytteeksi epävirallisia uusintoja takavuosien varaustilaisuuksista perusteenaan pelaajien myöhemmät näytöt liigassa. Miettisen ura ei jäänyt vuoden 2000 tapahtumaa käsiteltäessä vaille huomiota.

NHL.comin asiantuntijat listaavat Miettisen nykytiedon valossa peräti 202 sijaa ”virallista” varausnumeroa ylemmäs. Laituri olisi nyt New Jersey Devilsin kyseisen vuoden ykköskierroksen varaus numerolla 22.

Uusintadraftin ykkönen on New York Rangersin pitkäaikainen luottoveskari Henrik Lundqvist.

”Kuningas Henrikin” nousu listauksessa on vielä Miettistäkin komeampi: Rangers valitsi hänet aikoinaan vasta tapahtuman seitsemännellä kierroksella koko draftin numerolla 205.

Nykytiedon valossa voidaan olla kohtalaisen varmoja, että Rangersissa on kiitelty vuosien mittaan satumaista tuuria lukuisia kertoja. Lundqvist on esimerkiksi NHL-maalivahtien voittotilastossa kuudentena napattuaan joukkueelleen toistaiseksi peräti 459 voittoa.

Vuoden 2000 NHL-varaustilaisuuden uusinnan ykköskierroksen valinnat löytyvät kokonaisuudessaan täältä.