Suomen maajoukkueen sekä Dallas Starsin seuralegendoihin lukeutuva Jere Lehtinen muisteli loisteliasta NHL-uraansa Kimanttia-podcastin vieraana.

Kolminkertainen Selke-voittaja sekä Stanley Cupin kertaalleen urallaan voittanut Lehtinen paljastaa mielenkiintoisen seikan NHL-uransa alusta. Saaatoi nimittäin olla pienestä kiinni, ettei espoolainen päätynyt Calgary Flamesin pelipaitaan jo ensimmäisellä NHL-kaudellaan.

– Joukkue ei pelannut hyvin ja tuli jonkun verran treidejä siinä kauden aikana. Tulevaa alettiin rakentaa, ja (Calgary-kapteeni) Joe Nieuwendyk tuli silloin. Jarome Iginlahan meni siinä kaupassa.

– En ole koskaan saanut vahvistusta, mutta (agentti) Don Baizley sanoi joskus, että Calgary oli kysynyt joko mua tai Iginlaa. Calgary oli mun perässä myös, mutta Dallas ei halunnut luopua musta. En tiedä pitääkö stoori paikkaansa, mutta Donin mukaan siinä oli jotain sellaista, Lehtinen avaa tapahtumia kaudelta 1995-96.

Iginlan valikoituminen siirtonappulaksi kääntyi lopulta kaikkien kannalta parhain päin. Nieuwendyk oli iso palanen Starsin kevään 1999 mestaruusjoukkuetta samalla, kun sekä Lehtinen että Iginla nousivat seuralegendoiksi – Lehtinen Starsissa ja Iginla Flamesissä.

Lehtisen vierailu Kimanttia-podcastissa kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.