Liigassa yhteensä 147 ottelua tehoin 14+23=37 (-9) pelannut Ranskan maajoukkuehyökkääjä Valentin Claireaux (arkistokuvassa) jatkaa uraansa Tsekissä. Asiasta tiedottaa pelaajan uusi seura Dynamo Pardubice nettisivuillaan.

Lukkoa ja Sportia kausina 2016-19 edustanut Claireaux vietti viime kauden Berani Zlinissä, jossa hän iski yhteensä 42 pelissä kelpotehot 11+19=30 (+7).

Vuosi sitten liigarupeaman jälkeen Claireaux oli todistamassa Slovakiassa karmeaa pommia, kun Ranska putosi MM-kisojen pääsarjasta 1A-divisioonaan katastrofaalisen Iso-Britannia-tappion myötä. Ex-liigapeluri iski noissa, edellisissä MM-kisoissa seitsemässä pelissä tehot 1+3=4 (-4).

– Valentin teki meihin vaikutuksen viime kauden otteillaan. Hän on erinomainen luistelija, jolla on pelikäsitystäkin. Olemme iloisia, että Valentin päätyi seuraamme. Uskon, että hänen potentiaalinsa kasvaa, Dynamo Pardubicen hallituksen jäsen Dusan Salficky selittää.