Venäläisjärkäle Jevgeni Artjuhin muistetaan kiekkouraltaan lähinnä monenlaisista sikailuistaan.

Suomalaiskiekkofanien mieleen on todennäköisesti parhaiten – tai tässä tapauksessa ehkä pahiten – syöpynyt mieleen EHT-turnaus keväältä 2011, kun lähes 120-kiloinen mörssäri riepotteli useampaakin suomalaispelaajaa.

Tilanne lähti liikkeelle Tuomo Ruudun rajusta taklauksesta Jevgeni Birjukoviin, joka loukkasi itseään tilanteessa. Tämän jälkeen ”poliisi”-Artjuhin saapui paikalle ja murjomisen kohteeksi joutuivat Sami Lepistö, Mikko Koivu, sekä Anssi Salmela. (voit katsoa tilanteen täältä)

Artjuhin ei Izvestija-lehden tuoreessa haastattelussa katso kuitenkaan olevansa likainen pelaaja.

– Sellainen ei todellakaan ole tavoitteenani kaukalossa. En koskaan halua kenenkään loukkaantuvan, mutta jääkiekko on kova laji. Monilla on oma mielipiteensä minusta muutamien tapahtumien vuoksi, Artjuhin toteaa

Hyökkääjän mukaan kevään 2011 kahakka oli suomalaisten syytä.

– Suomalaiset taklasivat Birjukovia päähän ja oli vaikeaa olla reagoimatta. Puolustimme joukkuetoveriamme ja en edes koskenut loukkaantumisen aiheuttaneeseen Ruutuun. Menin tappeluun vain erottamaan pelaajia toisistaan, mutta lopulta minä hakkasin kolme suomalaista, vaikka tavoitteena oli vain saada heidät pois meidän kavereiden kimpusta, Artjuhin avaa motiivejaan.

37-vuotiaan hyökkääjän ura on tämänhetkisten tietojen mukaan jatkumassa viime kauden tapaan KHL-seura HK Vitjazissa. Viime kaudella Artjuhin summasi 30 ottelussa vaatimattomat 3 (1+2) tehopistettä.

Artjuhin muistetaan päättyneeltä sesongilta parhaiten järkyttävästä sikailustaan Jokereita vastaan. Venäläisen uhriksi joutui tuolloin puolustaja Alex Grant, joka oli tapauksen vuoksi pitkään sivussa kaukaloista.