Suomalaishyökkääjä Markus Granlundin huhuttu siirtyminen tulevaksi kaudeksi KHL-seura Salavat Julajev Ufan riveihin saattaa mutkistua.

27-vuotiaan Granlundin NHL-sopimus Edmonton Oilersin kanssa umpeutuu parhaillaan keskeytettynä olevaan kauteen.

Oilersia seuraava The Athletic-lehden toimittaja Daniel Nugent-Bowman kertoo Twitter-tilillään, että ennen maaliskuun alussa tullutta NHL-kauden keskeytystä farmiliiga AHL:n puolella pelannut Granlund on käskyn käydessä valmiina liittymään edmontonilaisseuran vahvuuteen.

Oilers on mukana NHL:n julkistamassa 24 joukkueen pudotuspeliformaatissa ja sen on tarkoitus kohdata jatkopelien avauskierroksella Chicago Blackhawks.

Normaalitilanteessa Granlundin kontrahti päättyisi heinäkuun alkuun, mutta koronaviruspandemian myötä nyt käsillä olevasta kaudesta on tulossa poikkeava.

NHL-pudotuspelien alkamisajankohdasta ei ole vielä tietoa, mutta edmontonilaisseuran edetessä jatkopeleissä vielä pidemmälle, saattaisi Granlundin siirtyminen Venäjälle vähintäänkin viivästyä, sillä KHL-kauden on määrä alkaa normaalisti syyskuun alussa.

Syksystä 2013 Pohjois-Amerikassa kiekkoillut Granlund summasi kuluvalla sesongilla NHL:n runkosarjassa 34 ottelussa 4 (3+1) tehopistettä. AHL:n puolella 20 ottelun saldo oli 6+9=15.

Daniel Nugent-Bowman

@DNBsports
There was a report out of Russia earlier this month that Markus Granlund has signed with KHL Ufa for next season. Regardless of any contract, I’m told he’ll join the Oilers’ 2019-20 postseason roster if he’s asked to do so.