Valitsimme NHL:n pelaajapalkintojen voittajat – kaksi suomalaista mukana listalla!

© Kuva: Getty Images

NHL:n runkosarja on nyt varmuudella takanapäin, joten on aika aloittaa spekulointi runkosarjan palkinnoista. Maalipörssin ja pistepörssin voittajat ovat itsestäänselvät, mutta tässä artikkelissa esittelemme omat vaihtoehtomme eri palkintojen pokkaajiksi.

Hart Trophy: Artemi Panarin, New York Rangers

Hart Trophy annetaan pelaajalle, joka on omalla panoksellaan ollut suurin tekijä joukkueensa menestyksessä. Artemi Panarin siirtyi Rangersiin kesällä ja nosti koko seuran uudelle tasolle. Panarin ei ehkä ollut runkosarjan paras pelaaja, mutta hän oli oman joukkueensa menestyksessään isoin yksittäinen tekijä.

Norris Trophy: Roman Josi, Nashville Predators

Nashville Predatorsin kausi oli erittäin vaikea, mutta kapteeni Roman Josi nousi vaikeuksista huolimatta urallaan aivan uudelle tasolle. Hän dominoi kentän kummassakin päässä ja nakutti 69 ottelussa tehot 16+49=65. John Carlson nakutti enemmän tehopisteitä, mutta Josi oli kokonaisvaltaisesti kaksikosta vahvempi.

Vezina Trophy: Tuukka Rask, Boston Bruins

NHL:n runkosarjassa ei tällä kertaa noussut yhtään maalivahtia selvästi esiin. Vahvimmillaan oli kuitenkin Tuukka Rask, joka jatkoi siitä, mihin kevään 2019 pudotuspeleissä jäi. Hänen torjuntaprosenttinsa oli ykkösvahdeista selvästi paras, 92,9.

Rask on voittanut Vezina Trophyn kaudella 2013-14. Kuva: Getty Images

Calder Trophy: Cale Makar, Colorado Avalanche

Taistelu parhaan tulokkaan pystistä oli tällä kaudella äärimmäisen tasainen. Cale Makar ja Quinn Hughes olivat miltei tasaväkisiä, mutta Makar vei lopulta pidemmän korren. Hän pystyi tulokkaana iskemään tehoja soolosuorituksillaan ja nousi heti Coloradossa miltei ykköspakin asemaan. Makar nakutti myös enemmän tehoja ottelua kohden kuin Hughes.

Selke Trophy: Mark Stone, Vegas Golden Knights

Taistelijana ja uhrautuvana pelaajana tunnettu Mark Stone oli Selke-finalistien joukossa jo viime kaudella. Tällä kaudella Stone auttoi joukkuettaan kiistattoman paljon kumpaankin suuntaan aina ollessaan jäällä. Samalla hän on ensimmäinen laitahyökkääjä, joka voittaa Selken sitten Jere Lehtisen.

Lady Byng Trophy: Teuvo Teräväinen, Carolina Hurricanes

Teuvo Teräväinen oli NHL:n tehokkaimpia pelaajia suhteessa ottamiinsa jäähyminuutteihin. Tilille kertyi koko runkosarjan aikana vain neljä kakkosta. Toinen ehdokas palkinnon voittajaksi oli Auston Matthews, mutta pyllynheilutteluepisodi viime kesänä on toistaiseksi este herrasmiespalkinnon voittamiseksi.

Jack Adams Award: Dave Tippett, Edmonton Oilers

Edmonton Oilersilta ei tälläkään kaudella odotettu suuruuksia kahdesta supertähdestä huolimatta. Lopulta kanadalaisseura nousi koko tyynenmeren divisioonan kakkoseksi, ja jäi vain kolmen sarjapisteen päähän Vegas Golden Knightsista. Tästä saavutuksesta on pakko antaa kunniaa päävalmentaja Dave Tippettille.

Lue myös: Miro Heiskaselle upea kunnia – nappasi ääniä parhaan puolustajan äänestyksessä


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.