Aleksander Barkovin ennakoidaan olevan suuressa roolissa, kun NHL jatkuu 24 joukkueen pudotuspeleillä. Suomalaissentterin edustama Florida Panthers saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa New York Islandersin.

Tarkkaa päivämäärää NHL-kauden jatkumiselle koronaviruspandemian aiheuttaman tauon jälkeen ei ole vielä annettu.

Kanadalainen kiekkomedia TSN mainitsee Barkovin johtamasta ykkösketjusta mielenkiintoisen tilaston. Jopa 30 prosenttia Floridan tasakentällisin tehdyistä maaleista on tullut niin, että joku Barkov tai ketjukaveri Jonathan Huberdeau on jäällä.

Pelkät ylivoimamaalit laskiessa prosentti nousisi jopa 73:een.

Joel Quenneville (Floridan päävalmentaja) teki tuottoisan ratkaisun peluutettuaan Huberdeauta Barkovin kanssa, joka on lahjakas hyökkääjä. Hänen puolustustaidot tunnetaan ympäri liigaa. Heidän kemiansa on itsestäänselvää, TSN:n ennakossa kehutaan.

Barkov ehti tällä kaudella takoa 66 runkosarjaotteluun 62 tehopistettä (20+42).