HIFK-päävalmentaja Jarno Pikkarainen valaa uskoa omiinsa: ”Kaikki paha loppuu aikanaan”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n Liiga-kausi päättyi lopulta neljään peräkkäiseen tappioon.

Päävalmentaja Jarno Pikkarainen toteaa Suplan Liiga-podcastissa, että tapahtuneesta kumpuavaa harmitusta pyritään käyttämään voimavarana, kun seuraavaan kauteen valmistaudutaan.

Liigan runkosarjassa lopulta kuudenneksi sijoittuneen HIFK:n luotsi toteaa kesken jääneen projektin tuovan omat haasteensa seuraavan kauden pohjustamiseen.

– Alussa tulee määrätty tyhjyys. Negatiiviset tunteetkin ovat aika iso voimavara, kun ne käsitellään oikein. Meille jäi nälkää ja näyttämisen halua, ja se on iso voimavara varsinkin tällaisena aikana, Pikkarainen korostaa ja jatkaa:

– Epävarmuus tulee tietenkin jatkumaan, kun emme tiedä, minne mennään. Sitäkin tärkeämpää on pystyä maalaamaan niitä kuvia pelaajille. Yksilövalmennuksesta kun on puhuttu, niin ihminen on kiinnostunut kehittämään itseään, ja tarvitsee turvaa tällaisena aikana. Tämä on tuhannen taalan paikka siihen.

HIFK pitää kesän aikana lääkärin suosituksesta vain yhden yhteisen päivän kesällä ja tarkoituksena on aloittaa yhteisharjoitukset elokuun alussa.

– Joukkueurheilija kaipaa joukkuekavereita ja ympäristöä, jossa päästään toimimaan. Silloin on varmasti innokkaita kavereita joka puolella Suomea. Toivottavasti silloin tiedämme, koska pelit alkavat, Pikkarainen toteaa ja jatkaa:

– Sekään ei ole varmaa, mutta se on selvää, että kaikki paha loppuu aikanaan. Muuten se ei loppuisi milloinkaan. Siihenhän meidän pitää uskoa. Ennemmin tai myöhemmin ne pelit alkavat, ja silloin pitää olla valmiita.