Kaikilla ei samaa mahdollisuutta: MM-kultakapteeni ottanut jo varaslähdön mahdollisesti jatkuvaan NHL-kauteen

© Kuva: Getty Images

Ruotsin 2018 MM-kultajoukkueen kapteeni Mikael Backlund kuuluu harvoihin NHL-pelaajiin, jotka ovat päässeet koronaviruspandemian aikana harjoittelemaan myös jäällä.

31-vuotias Calgary Flames-keskushyökkääjä majailee parhaillaan kotimaassaan Västeråsin kaupungissa.

– Kotikaupungissani ei ole jäätä, joten minun täytyy matkustaa hieman sen perässä, Backlund kertoi TSN:n mukaan konferenssipuhelussaan calgarylaismedialle.

Backlund kertoo harjoitelleensa luisteluvalmentajan kanssa, mutta toivoo voivansa luistella pian myös muiden pelaajien kanssa.

– Katsotaan jos saisimme enemmän kavereita jäälle ensi viikolla. Jos niin ei käy luistelen taas hänen (luisteluvalmentaja) kanssaan. Mitä pidempään kuluu ja jos näyttää, että pelit alkavat, ajan todennäköisesti Tukholmaan tai johonkin, jotta pääsen harjoittelemaan muiden kanssa, Backlund avasi suunnitelmiaan.

Ruotsalaispelaajien mahdollisuudet harjoitteluun ovat huomattavasti paremmat kuin useimmissa muissa maissa, joissa jäähallit ja muut liikuntapaikat ovat olleet vallitsevan tilanteen vuoksi suuren osan ajasta suljettuna.

Käytännössä esimerkiksi Kanadassa ja Yhdysvalloissa asuvat NHL-pelaajat – kuten myös suomalaiset taalaliigakiekkoilijat – ovat olleet poissa jäältä siitä asti kun NHL-kausi keskeytettiin 12.maaliskuuta, eli pian jo kolmen kuukauden ajan.

Ruotsin suhtautuminen pandemiaan on herättänyt runsaasti keskustelua puolesta ja vastaan. Maa ei ole esimerkiksi monien muiden maiden tapaan sulkenut kouluja, ravintoloita tai muita liikeyrityksiä.

– En osaa sanoa oliko se oikein vai ei, mutta toistaiseksi perheeni ja ystäväni ovat pysyneet terveinä, Backlund toteaa.

Backlund summasi NHL:n kesken jääneessä runkosarjassa 70 ottelussa 45 (16+29) tehopistettä.

Flamesin kohtaa vielä määrittelemättömään ajankohtaan NHL-pudotuspelien avauskierroksella Patrik Laineen tähdittämän Winnipeg Jetsin.