Pitkällä NHL-urallaan 1231 runkosarjapeliä pelannut Olli Jokinen värjäili pelivuosiensa tapahtumia Kimanttia-podcastin vieraana.

Komean uran Florida Panthersin kapteenina tehnyt, tätä nykyä 41-vuotias Jokinen paljastaa jaksossa pyytäneensä vain kertaalleen urallaan siirtoa toiseen seuraan. Tämä tapahtui vuonna 2007, kun Jokinen oli vain vähän aiemmin solminut Panthersin kanssa neljävuotisen jatkosopimuksen.

Mike Keenan (Floridan silloinen GM) oli antanut lupaukset siitä, minkälainen joukkue täällä (Floridassa) tulee olemaan sen neljän vuoden aikana. Tein trade deadlinen aikaan sopimuksen. Seuraavaan kauteen lähtiessä siinä oli 4-5 pelaajaa jäljellä siitä 12-13 pelaajan core groupista. (Roberto) Luongo lähti lauluun, (Joe) Nieuwendyk lopetti.

– Tuli fiilis, että no, tänne tehtiin jatko vaikkei olisi pitänyt tehdä. Harmitti tosi paljon. Silloin oli oikeastaan ainut kerta, kun pyysin treidiä. -07 kesällä kun Luongo lähti ja rupesi äijiä vaihtumaan ihan älyttömästi sanoin, etten jaksa enää, treidatkaa mut ihan minne vaan. Viimeisen kauden pelasin ja odottelin treidiä. Seuraavana kesänä mut treidattiin Phoenixiin, Jokinen muistelee.

Jokinen edusti lopulta urallaan yhteensä 10 eri NHL-seuraa.

Voit kuunnella Jokisen vierailun kokonaisuudessaan täältä.