NHL:ssä kiinnostuttiin varaamattomasta suomalaisnuorukaisesta – ”Noin 10 seuraa on ollut yhteydessä”

© Kuva: Getty Images

Jukurit-puolustaja Axel Rindell nousi päättyneellä kaudella Liigan nuorten pakkien kärkinimien joukkoon.

20-vuotias Espoon Jääklubin kasvatti oli tulokaspuolustajien paras pistetykki summattuaan 47 ottelussa hienot 22 (6+16) tehopistettä.

Hyvä kausi sai myös NHL-seurat kiinnostumaan Rindellistä, joka on ollut varauskelpoinen taalaliigaan jo kahden vuoden ajan.

NHL Central Scouting rankkaa Rindellin eurooppalaispelaajien listalla sijalle 60.

– Noin 10 seuraa on ollut minuun yhteydessä. On ollut sekä videoneuvotteluita että puheluita. Juuri ennen koronaepidemian alkua ehdin tavata parin seuran edustajia, jotka olivat katsomassa peliäni paikan päällä, Rindell kertoo Liigan nettisivulla ja jatkaa:

– Haastattelut ovat sujuneet tosi hyvin. Hauskojakin tilanteita on tullut. On ollut kiva päästä puhumaan myös isommissa palavereissa.

Rindell uskoo, että seuraava askel unelman eteen tapahtuu tänä kesänä.

– Olen missannut varauksen kahtena vuonna. Minulla on vahva odotus, että tulen varatuksi. Tiedän, että minua ei olla varaamassa millään 1. kierroksella. Tärkeintä on, että nimi näkyy, Rindell painottaa.

Rindellillä on sopimus Jukureiden kanssa vielä tulevasta kaudesta ja lyhyen aikavälin tavoitteet ovat kirkkaat.

– Haluan edelleen pystyä nostamaan pelaamiseni tasoa. Varsinkin puolustussuuntaan. Olen nyt oppinut, mitä Liigassa vaaditaan ja millainen sen taso on, hän toteaa.

Liiga-sopimuksesta huolimatta takaportti on auki myös Pohjois-Amerikkaan

– Mikäli NHL:stä tulee tarjous, niin harkitaan sitten sitä. Muuten eletään tässä hetkessä ja keskitytään tulevaan kauteen.