Kärppien ja Pelicansin välisestä pudotuspelisarjasta ei puuttunut draamaa keväällä 2012. Oululaiset johtivat ottelusarjaa jo voitoin 3-1, mutta Pelicans onnistui viemään viimeiset matsit nimiinsä ja jatkoi välieriin.

Ottelusarjan puhuttanein hetki nähtiin viidennessä ottelussa Lahdessa. Kärppien Miikka Salomäki taklasi Pelicansin Justin Hodgmania keskialueella, ja kanadalainen kaatui ikävästi jäähän loukaten samalla päätään.

Salomäki passitettiin tilanteesta suihkuun. Myöhemmin hänelle tuomittiin taklauksesta kolmen ottelun pelikielto. Kärppien valituksen jälkeen pelikielto lyhennettiin yhden ottelun mittaiseksi.

Kärppien leirissä tuomiota oli vaikea käsittää. Tilanne näytti harmittomalta yhteen törmäykseltä, ja Hodgman pystyi pelaamaan seuraavassa ottelussa. Asiasta uutisoitiin runsaasti ihmeparantumisena ja Hodgmanin temppua pidettiin filmaamisena.

Kärppävalmentaja Hannu Aravirralla oli oma näkemyksensä siitä, mitä tilanteessa todella tapahtui.

– Pelicansin aitiosta lähetettiin pelaaja sanomaan Hodgmanille, että pysy jäissä. Se on harmaata aluetta, jota itse en osaa pelata riittävän hyvin, Aravirta väittää.

Voit katsoa taklaustilanteen tästä.