CHL tiedotti: Turnauksesta potkitaan kahdeksan joukkuetta ulos – taustalla loogisia syitä

© Kuva: Getty Images

Champions Hockey League tiedotti nettisivuillaan, että turnauksen joukkuemäärä laskee nykyisestä 32:sta 24:een kaudeksi 2023-24. Perustelut tälle ovat varsin loogiset.

– Joukkuemäärän karsiminen luo laadukkaampaa kiekkotuotetta. Lisäksi taloudellinen korvaus osallistuville joukkueille on suurempi, CHL:n presidentti Peter Zahner perusteli.

Kaudesta 2023-24 lähtien 24 joukkueen on tultava vähintään 12:n eri maan liigasta, lisäksi samasta maasta joukkueita voi olla maksimissaan neljä.

Tarkemmat askelmerkit, kuten sarjajärjestelmä, ratkeavat myöhemmin. Maalaisjärjellä voisi ajatella, että joukkueet jaettaisiin kahdeksaan kolmen porukan lohkoon, joiden voittajat tai kaksi parasta jatkaisivat kahdeksan tai 16 joukkueen pudotuspeleihin.

CHL:llä pyyhkii hyvin, vaikka arki on koronaviruksen takia vähän mitä sattuu.

– Taloudellisesta näkökulmasta on ilo ilmoittaa, että yrityksemme tulos on miellyttävä kauden 2019-20 suhteen, CHL:n toimitusjohtaja Martin Baumann muotoili.

Ruotsalainen Frölunda ehti voittamaan päättyneen kauden CHL:n helmikuussa. Ensi kaudella suomalaisjoukkueista voittoa tavoittelevat Kärpät, Tappara, Lukko ja Ilves.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.