Jokerien suomalaiskiekkoilija Jesse Joensuu kommentoi äskettäin Twitter-tilillään suomalaisen kiekkoilun kuumaa perunaa, eli suljettua Liigaa ja Mestiksen asemaa.

Nyt asiaan otti kantaa myös maalivahti Niklas Lehti. Maalivahti antoi suomalaiskiekon tilasta varsin pelottavan oloisen kommentin – kiekon tila on menossa uhkaavasti huonompaan suuntaan.

Niklas Lehti

@Lekster72
Ilman radikaaleja toimenpiteitä @smliiga ei mahdu euroopan top-5 sarjoihin kolmen-viiden vuoden sisällä. 10v taakseppäin oli selvästi kahden parhaan joukossa. Keitä suojellaan ja miksi? Mestis on harrastesarjan tilassa ja Liiga ei ole ikinä voinut yhtä huonosti. #liiga #mestis

Jesse Joensuu

@jouneri6
Suomalainen kiekkofani on niin asiantunteva että tajuaa tarkkaan missä Liigan taso menee. Se taso nousee avaamalla Liigan ja vähentämällä joukkueiden määrää. Siitä yleisö maksaa, kilpailusta.
Samalla nousee Mestiksen taso. Ja ainakin mun ”kiekkokuplassa” kaikki on samaa mieltä.

– Ilman radikaaleja toimenpiteitä Liiga ei mahdu Euroopan top-5-sarjoihin kolmen-viiden vuoden sisällä. Kymmenen vuotta taaksepäin oli selvästi kahden parhaan joukossa.

– Keitä suojellaan ja miksi? Mestis on harrastesarjan tilassa ja Liiga ei ole ikinä voinut yhtä huonosti, neljällä viime kaudella porilaista Karhu HT:ta edustanut Lehti manaa.

Lehden edustama Karhu HT pelasi viime kaudella Suomi-sarjassa, jonka parhailla sentään on panosta nousta Mestikseen. Sieltä tie ylemmäs, eli Liigaan on tukossa, kuten tiedämme.

Lehti ei ole urallaan pelannut Liigassa, mutta esimerkiksi Ranskassa hän on aikoinaan käynyt kahden kauden verran.