Jari Kurri edusti pitkällä NHL-urallaan viittä eri seuraa, joista 25 ottelun visiitti New York Rangersiin oli kaikkein lyhin stintti.

Suomalaislegenda kaupattiin Los Angeles Kingsistä Manhattanille siirtotakarajalla vuonna 1996. Suomalainen ehti pelata Rangersissä 14 runkosarjapeliä (tehot 1+4) sekä 11 pudotuspelikamppailua (3+5) ennen kuin mies solmi seuraavaksi kaudeksi sopimuksen silloisen Mighty Ducks of Anaheimin kanssa.

Kings jäikin osapuolten välisessä jättitreidissä selvästi voitolle. Se sai kaupassa Ian Laperrieren, Mattias Norströmin, Ray Ferraron sekä Nathan LaFayetten luopuen vaihdossa uransa ehtoopuolta pelanneista Kurrista, Marty McSorleystä sekä Shane Churlasta.

Rangersin tarkoitus oli tuoda yhteen kapteeni Mark Messierin Edmonton Oilersin aikaiset seurakaverit Kurri ja McSorley – joskin yritys epäonnistui menestyksen kannalta täydellisesti. Siinä missä Kurri pelasi seurassa 14 runkosarjapeliä, sai McSorley tililleen vain yhdeksän ottelua ennen kuin tämä treidattiin seuraavaksi kaudeksi San Jose Sharksiin.

Toiseen suuntaan lähetetyistä pelaajista 2. kierroksen varaus, ruotsalaispuolustaja Norström pelasi Kingsissä seuraavat 11 kautta nousten joukkueen pitkäaikaiseksi luottopuolustajaksi. Laperriere kiekkoili hänkin Kings-nutussa lopulta kahdeksan kautta.

Entä mitä Rangers sai Kurrista, McSorleysta ja Churlasta? 78 runkosarjapeliä, yhden maalin ja seitsemän maalisyöttöä!