Ruotsin juniorimaajoukkueissa hopeaa torjunut maalivahti jatkaa Vegas Golden Knightsin organisaatiossa

© Kuva: Getty Images

Ruotsalaismaalivahti Oscar Dansk jatkaa NHL-seura Vegas Golden Knightsin organisaatiossa. Hän on viettänyt seurassa kolme kautta.

Kolmen kauden aikana hän on kirjauttanut tililleen viisi ottelua NHL:n puolella. Pääosa ajasta on kulunut farmiseura Chicago Wolvesissa, joka siirretään ensi kaudeksi Las Vegasin lähelle Hendersoniin. Uusi nimi AHL-joukkueelle on Henderson Silver Knights.

Danskin jatkosopimus on yksivuotinen. Palkka NHL:ssä on 700 000 dollaria ja AHL:ssä 200 000 dollaria.

Dansk on torjunut Ruotsin alle 20- ja 18-vuotiaiden maajoukkueissa. Hän voitti hopeaa U18-kisoissa keväällä 2012, jolloin hänet valittiin Ruotsin joukkueessa kolmen parhaan pelaajan joukkoon. U20-kisoissa hopeaa tuli vuonna 2014. Dansk valittiin tuolloin kisojen parhaaksi maalivahdiksi.