Ruotsin nuorten maajoukkuetähden lyhyt NHL-ura on ollut täyttä pyöritystä: ”Totta puhuakseni olin aika yllättynyt”

© Kuva: Getty Images

Ruotsin nuorten maajoukkuetta kipparoinut ja alle 20-vuotiaiden MM-kisojen tähdistöön vuonna 2019 valittu Erik Brännström on saanut kokea lyhyellä urallaan NHL:ssä jo yhtä sun toista.

Puolustajalupaus varattiin kesällä 2017 ykköskierroksella 15. pelaajana Vegas Golden Knightsiin. Sittemmin ruotsalaispakki on jo ehditty kaupata muualle ja joutunut loukkaantumisen takia operoitavaksi.

Brännström on pelannut jo NHL:n puolella, mutta ei Vegas Golden Knightsin, vaan Ottawa Senatorsin paidassa. Debyyttikaudella Pohjois-Amerikassa tilille tuli kaksi peliä ja tällä kaudella 31 peliä tehoin 0+4.

Parikymppinen puolustaja siirtyi Ottawaan pelaajakaupassa, jossa Vegasiin siirtyi Kanadan MM-kisajoukkueessa vuosi sitten kovaa jälkeä tehnyt tähtihyökkääjä Mark Stone.

− Totta puhuakseni olin aika yllättynyt. Olin hyvässä tilanteessa Vegasin organisaatiossa, ja on merkittävä asia tulla vaihdetuksi Mark Stoneen. Sellaisesta koituu isoja odotuksia ja ne haluaa täyttää, Brännström kertoi.

Brännström pelasi osan kaudesta loukkaantuneena, sillä kädestä löytyi murtuma.

− Olin leikkauksessa kuusi viikkoa sitten. En tiennyt vammasta itse, vaikka jotkin jänteet aiheuttivat kipua eri liikkeissä, Brännström sanoi.

Nyt käsi on kuitenkin jo paremmassa kunnossa. Brännström harjoittelee tällä hetkellä Göteborgissa, josta nuorukaisen tyttöystävä on kotoisin.

Göteborgissa on hyvät harjoitusmahdollisuudet. Eksjöstä kotoisin oleva, SHL-seura HV71:n kautta taalakaukaloihin ponnistanut Brännström valmistautuu tuleviin koitoksiin innolla.

− Meillä on valoisa tulevaisuus, sillä AHL:ssä on monia taitavia pelaajia. Olimme toisena AHL:ssä ja organisaatiolla on kaksi korkeaa varausvuoroa. Olemme nuori joukkue, joka on matkalla kohti kärkeä.

Lähde: HockeyNews.se