Kokeneen suomalaismaalivahti Karri Rämön päättynyt kausi Ruotsin pääsarja SHL:n Djurgårdens IF:ssä oli vaikea.

Kauden 2018-19 kokonaan pelaamatta ollut Rämö saapui tukholmalaisseuraan lokakuussa 2019 tuuratakseen joukkueen loukkaantunutta kakkosvahti Robin Jenseniä.

Pesti kesti lopulta koronaviruspandemian keskeyttämän sesongin loppuun asti, mutta miksikään menestykseksi sitä ei voi sanoa.

Rämö pelasi vain 18 ottelua kirjauttaen vaatimattoman torjuntaprosentin 88,8. Djurgårdensissa ennakko-odotukset olivat aivan toisenlaiset.

– Hänen kokemuksensa ja rutiininsa saivat meidät todellakin toivomaan, että hän haastaisi tosissaan ”Sveddan” (joukkueen ykkösmaalivahti Niklas Svedberg). Nyt niin ei käynyt, toteaa Djurgårdensin maalivahtivalmentaja Fredrik Mikko Hockeysverige.se:lle.

Syytä Rämön vaisuuteen Mikko ei osaa sanoa, mutta katsoo tehneensä omalta osaltaan parhaansa.

– En oikein tiedä. Yritin analysoida sitä. Tein kaikkeni, uskoin häneen ja lisäksi hänellä oli kokemusta ja hän tuntui pitävän tilanteesta. Jostain syystä hän hiukan stressaantui lopussa. Kysymys oli myös pienistä marginaaleista, Mikko pohtii.

Leijonistakin tuttu Rämö on pelannut pitkällä urallaan myös 159 NHL-ottelua Tampa Bay Lightningin ja Calgary Flamesin väreissä.

33-vuotias veskari on tällä hetkellä vailla työpaikkaa tulevalle kaudelle.