Aleksander Barkov on tehnyt Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n kautta merkittävän pääomasijoituksen seuraan.

Tappara tiedottaa verkkosivuillaan, että Florida Panthers -kapteenista tulee sijoituksensa myötä tamperelaisseuran kolmanneksi suurin osakas.

Barkov on Tapparan oma kasvatti.

– Olen kiitollinen, että Tamhockeyn hallitus halusi minut osaksi Tapparan tulevaisuutta. Minulla on ikuisesti kirveenmuotoinen sydän. Myös isäni uran huippuhetket olivat Tapparassa ja lapsena unelmoin saavuttavani joskus samanlaista menestystä kuin hän. Tapparan valmentajat, lääkintä- ja huoltojoukot, johto ja muu henkilökunta ovat mahdollistaneet tähänastisen urani. Haluan tästä eteenpäin jakaa kokemuksiani ammattilaisjääkiekosta seuralle, joka on niin rakas meille kaikille Tapparan faneille sekä Tampereella että muualla maailmassa, Barkov toteaa seuran tiedotteessa.

Tamperelaisseurassa ollaan luonnollisesti innoissaan Barkovin siijoituksesta.

– Aleksander Barkovilla on jo seitsemän vuoden kokemus NHL:stä, maailman suurimmasta jääkiekkoliiketoiminnasta. Ammattiurheilua ei voi toteuttaa menestyksellisesti, ellei seuralla ole syvällistä ja korkeatasoista jääkiekko-osaamista. Barkov on lisäksi osoittanut mielenkiintoa jakaa kokemuksiaan ja verkostoaan Tapparan tulevan liiketoiminnan kehittämiseen, kertoo Tamhockeyn hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä.