Unelmasiirrolle vahvistus! Liigasta tuttu pikkumaan supertähti siirtyy Ruotsiin

© Kuva: Juha Tamminen

Takavuosilta Liigastakin tuttu hyökkääjä Borna Rendulic siirtyy Ruotsin pääsarja SHL:n Örebro HK:n riveihin.

Örebro tiedottaa 28-vuotiaan kroatialaisen kaksivuotisesta sopimuksesta nettisivullaan.

Rendulicilla on allaan erinomainen kausi Saksan DEL-liigan Adler Mannheimissa. 50 ottelussa syntyi upeat 49 (27+22) tehopistettä, jolla laituri sijoittui sarjan pistepörssin kolmanneksi.

Rendulic saapui aikanaan Suomeen jo 15-vuotiaana ja pelasi aluksi Seinäjoen S-Kiekon junioreissa ennen siirtymistään Ässiin.

Kotimaansa maajoukkueen vakikalustoon kuuluva hyökkääjä on pelannut Liigassa Ässien lisäksi HPK:ssa ja Pelicansisssa. Parhaat pisteet syntyivät kaudella 2013-14, kun 57 ottelun saldo oli 11+21=32.

Rendulicilla on kokemusta myös NHL:stä: Kolmen kauden aikana 2014-17 vyölle kertyi 15 taalaliigan ottelua Colorado Avalanchessa, sekä Vancouver Canucksissa.

Ruotsissa Rendulic ei ole aiemmin pelannut, mutta odottaa innolla tulevaa.

– Olen jutellut monien SHL:ssä ja Örebrossa pelanneiden kanssa ja kuullut paljon hyvää sarjasta, joka on yksi parhaista Euroopassa, Rendulic toteaa tiedotteessa.

Laituri uskoo joukkueessa pelaavien suomalaisten auttavan häntä kotiutumaan ryhmään.

– Olen pelannut aiemmin Robert Leinon kanssa, joten tunnen hänet. (Rasmus) Rissasen ja (Joonas) Raskin olen kohdannut vastapuolella. Opin hyvin Suomea siellä asuesssani, joten on mukavaa, että joukkueesta löytyy suomalaisia, Rendulic toteaa.