Syksyllä 2012 Jokereiden ja HIFK:n välinen vihamielisyys kävi kuumimmillaan. Jarkko Ruutu oli hämmentänyt joukkueiden välisissä otteluissa ja sikailua nähtiin puolin ja toisin.

Lopulta tilanne kiehui brutaalisti yli, kun Jokereiden Semir Ben-Amor pahoinpiteli Ville Peltosen jäällä ilman, että Leijonat-legendalla olisi ollut minkäänlaista mahdollisuutta puolustautua. Suoraan vaihtoaitiosta Peltosen kimppuun nyrkit heiluen rynnännyt Ben-Amor sai teostaan 18 ottelun pelikiellon.

Tilanne on yksi Liiga-historian suurimmista kohuista. Jokereiden valmennustakin epäiltiin käskyttämisestä ja joukkueen valmennuksesta Tomi Lämsä ja Tomek Valtonen asetettiin toimintakieltoon.

– Mitä tulee tämmöiseen tekoon, että semmoisten ammattilaisten kuten Jarmo Kekäläinen, Ossi Väänänen tai Riku Hahl joukkueessa tapahtuu jotain tällaista, Peltonen kommentoi tapahtumien jälkeen MTV Uutisille.

– En voi sitä tekoa milläänlailla unohtaa.

Ben-Amor puolestaan kommentoi tapahtumia vuosia myöhemmin Antero Mertarannan juontamassa MTV Sportin Hotspot-ohjelmassa. Mertaranta kysyi vieraaltaan, tunsiko hän katumusta tai häpeää.

– Häpeä on väärä sana. Katumus… joo. Sanotaan, että en olisi halunnut, että siinä noin käy, Ben-Amor kommentoi.

– Minulle se on aika lailla taakse jäänyttä elämää. Tuntuu, että se on monille muille hirveän iso asia. Toivoin, että se tapahtuma olisi jäänyt mahdollisimman helpolla pois, mutta se ei jäänyt. Se kura, mitä siitä tuli, niin harmitti perheen puolesta. Ja iso huoli oli myös Villen terveydestä.

Ohjelmassa kysyttiin, millaiset välit Ben-Amorilla ja Peltosella tätä nykyä on.

– Jos me hallilla nähdään, ei tarvitse tervehtiä. ”Jäätävä” kuvaa asiaa aika hyvin.