Liigan ykkösvalmentaja paljastaa: Juhannuksesta tuli täysin poikkeava!

© Kuva: Juha Tamminen

KooKoo-päävalmentaja Jussi Ahokkaan debyyttikausi Liiga-luotsina oli menestys.

Alle 18- ja 20-vuotiaiden MM-kultavalmentaja piiskasi kouvolalaisryhmän upeasti runkosarjan viidenneksi ja palkittiin kauden päätteeksi Liigan vuoden valmentajana. Myöhemmin vuoden valmentajan titteli napsahti myös eurooppalaisten sarjaseurojen yhdistys EHC:n järjestämässä äänestyksessä.

Ahokas vietti tänä vuonna myös hiukan erilaisen juhannuksen.

– Nyt oli ensimmäinen juhannus viiteen vuoteen, kun en ollut Pohjois-Amerikassa. Olen ollut paikan päällä viimeiset viisi NHL:n varaustilaisuutta. Olen nähnyt ihmisiä ja tavannut heitä. Siellä tapaa paljon ihmisiä ja saa aikaan mielenkiintoisia keskusteluja. Olen kokenut sen itselleni hyväksi nähdä muitakin puolia, Ahokas kertoo Suplan Liiga-podcastissa ja jatkaa:

– Meillä Suomi-kiekossa asiat ovat hyvin, mutta edelleen pitää kehittyä. Siellä näkee, miten muissa maissa touhutaan, joten saa sieltä ajatuksia. Olen kokenut, että koko ajan pitää pitää silmät auki ja korvat höröllä.

Ahokas on kehittänyt osaamistaan myös osallistumalla jo useampana vuonna NHL:n valmennusseminaariin. Tänä vuonna tilaisuus oli koronaviruspandemian vuoksi hiukan poikkeuksellinen.

– Nyt se käytiin videomuodossa, mutta olen käynyt kolmena vuonna paikan päällä. On ollut mielenkiintoista tavata ihmisiä. Paljon ja erilaisia ajatuksia tuli siitä, miten he pelaavat pienessä kaukalossa, tiettyjä pieniä tipsejä pelitilannekohtaisista asioista ja siitä, miten joukkuehenkeä luodaan. Itselle jotain jää joka kerta. Yritetään kehittää itseä mahdollisimman monipuolisesti, Ahokas painottaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.