Porin Ässien ruotsalaispuolustaja Jakob Stenqvist oli Suomessa keväällä 2019, kun Leijonat nappasi sensaatiomaisesti MM-kultaa.

Hienon kauden Ässissä pelannut Stenqvist ei voinut uskoa silmiään. Hän kertoi kokemuksistaan Suomessa ruotsalaisen HockeySverigen haastattelussa.

− Olin Suomessa vuosi sitten heidän voittaessaan MM-kultaa. Kaikki menivät aivan sekaisin. Se on suurinta, mitä suomalaisille voi tapahtua. Me ruotsalaiset voitimme 2017 ja 2018 ja se oli hienoa, muttei yhtään verrattavissa Suomen menoon, Stenqvist ihmetteli.

Stenqvist iski debyyttikaudellaan Liigassa tehot 8+24. Siirto Allsvenskanista Liigaan kannatti, sillä 22-vuotias pakki onnistui ottamaan harppauksen eteenpäin urallaan.

Stenqvistiltä kysyttiin, miten ruotsalainen ja suomalainen jääkiekkokulttuuri eroavat toisistaan.

− On vaikea selittää eroavaisuuksia. Mutta näin jonkun toisen pelaajan haastattelun, jossa sanottiin, että Suomessa valmentajien sana on laki.

Puolustaja viittasi tällä Tapparassa pelanneen ruotsalaispakki Alexander Ytterellin HockeySverigelle antamaan haastatteluun. Stenqvistin mukaan Ruotsissa käydään enemmän vuoropuhelua kuin Suomessa.

Stenqvist pelasi ennen Ässiin tuloaan Björklövenissä. Hänen joukkuekavereitaan olivat suomalaiset puolustajat Simon Backman ja Mikko Pukka.

− Olin kuullut paljon suomalaisesta jääkiekosta etukäteen, sillä olin pelannut suomalaisen pelaajan kanssa Björklövenissä. Hän kertoi, että Suomessa peli on aika ohjattua ja että siellä pelataan paljon träppiä. Toisin kuin Ruotsissa, jossa painetaan koko ajan täysillä, Stenqvist kuvaili ja jatkoi.

− Mutta se sopi minulle, sillä Suomessa pystyi erottautumaan muista enemmän ja käyttämään taito-ominaisuuksia hyödykseen kuin Ruotsissa.

Stenqvistillä kesti aikansa totutella Suomen rytmiin. Hän löysi kuitenkin oman paikkansa Ässissä.

− Aluksi oli vaikeaa. Mutta piti vain yrittää mukautua peliin niin pian kuin suinkin. Mielestäni onnistuin siinä lopulta hyvin, Stenqvist sanoi.