Erik Karlsson ällistytti Liigassa – leijonakonkari muisteli NHL-tähden Suomen visiittiä: ”Saattoi erätauolla mennä katsomaan saippuaoopperaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Ex-puolustaja Ossi Väänänen muisteli kaksi vuotta takaperin Erik Karlssonin visiittiä Jokereissa.

Kaikki muistavat ruotsalaisen NHL-tähden ylivertaisuuden työsulkukaudella 2012-2013. Puolustajien pistepörssin puolikkaalla kaudella voittaneella Karlssonilla oli Jokereissa aina pilke silmäkulmassa ja tulosta syntyi.

– Erikistä huokui kopissa ennen kaikkea sellainen rentous ja iloisuus. Nuoremmat kundit olivat ihmeissään, kun Erik ja Valtteri Filppula saattoivat erätauolla mennä lämpiöön katsomaan saippuaoopperaa.

– Suomessa on totuttu keskittymään ja treenaamaan kaikki samalla tavalla, mutta se on oikeasti yksi lysti mikä on kullekin pelaajalle ominaisin tapa saada paras suoritus irti, Väänänen kertoi NHL Suomen haastattelussa.

Nykyisin 30-vuotias Karlsson edustaa NHL:ssä San Jose Sharksia. Pudotuspelit mukaan lukien tilille on ehtinyt kertymään jo yli 800 ottelua.