Mestis-seura Joensuun Kiekko-Pojat tiedottaa palkanneensa uudeksi toimitusjohtajakseen entisen huippupelaaja Kalle Kermanin.

– Kalle on jääkiekkoilijan urallaan nähnyt kiekko-organisaatioiden toimintaa Suomessa ja ulkomailla ja pystyy tähän kokemuspohjaan peilaten tuomaan uusia näkökulmia Kiekko-Poikien toiminnan kehittämiseksi entistä ammattimaisemmalle tasolle, seuran puheenjohtaja Juha Kupiainen hehkuttaa joukkueen nettisivulla julkaistussa tiedotteessa.

Kerman päätti komean pelaajauransa keväällä 2014 KalPan paidassa. Kuopiolaisjoukkueen kasvatti pelasi ammattilaisena 12 kauden ajan Suomessa ja Ruotsissa ja tutuksi tulivat KalPan lisäksi SaiPa, Jokerit, Mora IK ja Luleå IF.

Hyökkääjä pelasi myös Leijonien MM-joukkueessa 2009.

Kerman on toiminut peliuransa jälkeen kolme vuotta taitovalmentajana KalPan junioreissa opiskelujen ohella. Kerman opiskeli yliopistossa jo kiekkouran aikana ja valmistui kauppatieteiden maisteriksi viime joulukuussa. Uusi haaste on ilmiselvästi mieluinen.

– Olen aina pitänyt Joensuuta kovana urheilu- ja etenkin kiekkokaupunkina, jossa ihmiset ovat intohimolla mukana kannattamassa omiaan. Uuden omistajapohjan myötä seurassa ja sen ympärillä on hyvä tekemisen meininki ja kuhina, johon hyppään innolla mukaan, Kerman korostaa ja jatkaa:

– Seuralla on hienot ja pitkät perinteet sekä maine hyvänä kasvattajaseurana, joka on pystynyt tuottamaan aivan valtakunnan huippupelaajia vuosien saatossa. Vahva juniorituotanto on kivijalka, jolle on hyvä rakentaa tulevaisuuden Kiekko-Poikia.

Keväällä nimensä takaisin legendaariseen Joensuun Kiekko-Pojat-muotoon palauttanut seura sijoittui koronaviruksen ennen aikojaan keskeyttämällä kaudella Mestiksen runkosarjassa kolmanneksi.