Ruotsin MM-kultajoukkueen kapteenin ura ohi – kärsinyt kovista kivuista: ”En pystynyt nukkumaan”

© Kuva: Getty Images

Staffan Kronwall ei pelaa jääkiekkoa enää ensi kaudella.

37-vuotias ruotsalaispuolustaja teki ratkaisunsa jo aiemmin, mutta nyt hän avaa syitä, miksei pelaajaura enää jatku. Kulunut kausi oli Lokomotiv Jaroslavlin kapteenille tuskainen.

– Elokuussa ja syyskuussa minulla oli lonkkaongelmia, ne ilmestyivät tyhjästä. Lopulta minulla todettiin niveltulehdus. Lääkärit sanoivat, että tarvitsen leikkausta tai minun on lopetettava pelaaminen. He sanoivat myös, että jos menen leikkaukseen, niin se ei ole varmaa, että voisin palata jäälle.

– Tunsin harjoitusleirin aikana oloni hyväksi, mutta sitten kaikki muuttui. En todellakaan pystynyt nukkumaan näiden kipujen kanssa. Olen iloinen, että pystyin lopettamaan urani, vaikkei kauteni mennyt hyvin, Kronwall kertoo KHL:n sivuilla.

KHL:n lisäksi ruotsalaispuolustaja pelasi urallaan muun muassa SHL:ssä, AHL:ssä sekä NHL:ssä. Kronwall toimi myös useaan otteeseen Tre Kronorin kapteenina. MM-kultaa mies pääsi juhlimaan keväällä 2013.