HIFK:n legendoihin lukeutuva Tony Arima menehtyi vuonna 2005 – vain 44-vuotiaana.

HIFK:n edustuksessa jo kaudella 1981-82 debytoineen ex-hyökkääjän pelikaverit muistelivat miestä lämpimästi 120 tarinaa HIFK:sta -dokumenttisarjassa.

– Tony oli ketjukaverina ja pelikaverina todella luotettava. Teki aina hommansa pelissä täysillä. Harjoituksissa oli huumoria mukana ja kaikennäköistä värikästä toimintaa. Mutta tosipaikan tullen häneen pystyi aina luottamaan. Värikäs persoona kopissa ja kaukalon ulkopuolella, muistelee Anssi Melametsä.

Ari ”Allu” Lähteenmäki muistaa ongelmiin ajautuneen Ariman ennenaikaisen kuoleman olleen itselleen kovan paikan.

– Se oli tietysti kova isku kun kuulin, että Tony lähti tuonne muihin joukkoihin. Elämä menee toisilla väärään suuntaan. Ehkä sekin oltaisiin voitu saada sieltä huonoilta raiteilta pois jos Tony olisi vaan tullut ja kertonut, kuinka sekaisin asiat olivat. Tony oli sen tyyppinen kaveri, että se yritti selviytyä itse niistä asioista, Lähteenmäki muistelee.

Arima pelasi HIFK:ssa lopulta yhdeksän kautta. Yhden mestaruuden seurassa voittanut hyökkääjä kokosi 355 ottelussa tehot 156+140=296.

Voit katsoa Arima-jakson kokonaisuudessaan täältä.