Mestiksen TUTO Hockey kertoo aikovansa tarjota pelaajilleen sarjan parhaat puitteet.

Pääpainopisteinä ovat seuran nettisivulla julkaiseman tiedotteen mukaan nuoret lupaukset ja vahva yhteistyöverkosto.

Uudessa urheilustrategiassa keskeisimpänä kehittämisalueena nähdään toimintaympäristön parantaminen. Urheiluun budjetoitu rahamäärä säilyy edellisen kauden tasolla, mutta pelaajabudjetista on siirretty noin 20 prosenttia harjoitteluolosuhteiden edistämiseen.

– Haluamme tarjota nuorille, eteenpäin pyrkiville pelaajille Mestiksen parhaan ympäristön kehittyä ammattilaisiksi. Näin houkuttelemme tulevaisuudessa entistä parempia pelaajia TUTOon entistä nuorempina. Siirrämme myös rekrytoinnin painopistettä edustusjoukkueesta U20-joukkueeseen, kertoo seuran toimitusjohtaja Dani Aavinen uudistuksen lähtökohdista.

TUTO Hockey kertoo tarjoavansa pelaajien käyttöön esimerkiksi fysiikka- ja luistelutaitovalmentajat, ravintoterapeutin sekä hieronta- ja osteopaattipalvelut. Lisäksi satsauksia on tehty muun muassa testaus- ja seurantatyökaluihin, ruokahuoltoon sekä muualta tulevien pelaajien majoitustiloihin.

– Kehitämme vetovoimaamme pelaajamarkkinoilla etenkin nuorten osalta. Pyrimme tarjoamaan U20-pelaajille samat tai lähes samat fasiliteetit kuin edustuksellekin. Korostamme, että TUTOssa on aina aito mahdollisuus päästä mukaan pelaamaan Mestistä, Aavinen kertoo.

Aiemmista kausista poiketen seura on solminut nuorten pelaajiensa kanssa pidempiä sopimuksia. TUTOn tavoitteena on, että muista Mestis-joukkueista rekrytoinnin sijaan seura kasvattaa itse tietyn määrän pelaajia edustukseen joka vuosi.

TUTO kertoo myös jatkavansa yhteistyötä Tapparan kanssa. Suomi-sarja-kumppani sen sijaan vaihtuu, kun aiempi yhteistyöseura FPS on tulevalla kaudella turkulaisten kilpailja noustuaan Mestikseen.

Uusi kumppani on parhaillaan nimeään pähkäilevä HC Indians Kaarinasta.