NHL:ään ensi kaudeksi huhuttu n. 81,5 miljoonan dollarin palkkakatto on ajamassa Chicago Blackhawksin haastavaan tilanteeseen.

Jos NHL:n palkkakattoon ei nouse ensi kaudeksi, jää sitten Blackhawksille ainoastaan 8,5 miljoonaa dollaria käytettäväksi jatkosopimusten tekemiseen.

Blackhawksin pelaajista sopimuksensa tähän kauteen päättävät: Dominik Kubalik (RFA), Drake Caggiula (RFA), Dylan Strome (RFA), Slater Koekkoek (RFA), Corey Crawford (UFA) sekä Malcolm Subban (RFA).

Fansided-sivusto uskoo, että jo pelkästään Kubalikin tulisi netota seuraavalla sopimuksellaan viiden miljoonan dollarin palkkaa.

Alkaa olla jo selvää, että Blackhawks tuskin saa kaikkia sopimuksensa päättäviä pelaajiaan kiinnitettyä.

Fansided-sivusto ehdottaakin Blackhawksin ongelmaan ratkaisuksi Olli Määtän heivaamista pois.

– Vaikka Blackhawks tarvitsisi kokemusta puolustukseen, on Olli Määttä silti pääehdokas sopimuksen ulosostolle. Jos Blackhawks lopulta päätyy tähän, niin he säästävät kummallakin seuraavalla kahdella kaudella 3,4 miljoonaa dollaria, sivusto kertoo.

Ei ole mikään salaisuus, että Määtän vuoteen 2022 kestävä ja 4,083 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus rasittaa pahasti Blackhawksin palkkakattoa.

Määttä ei myöskään ole varsinaisesti loistanut esityksillään, joten ei olisi suuri ihme, jos seura päättäisi näyttää kaksinkertaiselle Stanley Cup -mestarille ovea.