Ruotsin naisten maajoukkueen pitkäaikainen luottopelaaja Fanny Rask lopettaa uransa.

29-vuotias Rask kertoo ratkaisustaan tunteikkaassa Instagram-päivityksessään.

Lopettamispäätös syntyi pikkuhiljaa koronaviruspandemian keskeytettyä pelit keväällä.

– Tänä keväänä oli aikaa miettiä asioita tosissaan. Sitä kuinka voin ja missä olen, sekä mihin olen menossa. Välillä tuntuu hieman väärältä tehdä niin suuri numero kaikesta, kun miettii minkälaisten vaikeuksien ja epäoikeudenmukaisuuksien keskellä maailma juuri nyt on. Ymmärrän kuinka pieniä omat ongelmani ovat, mutta tiedän, että vain minä itse pystyn niistä kertomaan, Rask kirjoittaa ja jatkaa:

– Tämä on minun elämäni, omassa pikku kuplassani. Se on ollut jääkiekkoa. Olen elänyt, hengittänyt, matkustanut, syönyt, nukkunut ja harjoitellut lajia käytännössä koko ikäni. Laitoin kaiken muun tauolle ja painoin eteenpäin.

Rask kertoo, ettei näe enää miten kaikki uhraukset olisivat vaivan arvoisia. Hän toteaa unelmansa olleen ammattilaisuus.

– En halua herätä joka vuosi huhtikuussa huomatakseni tilini olevan tyhjä ja tuntien ahdistusta ja syyllisyyttä, hyökkääjä kirjoittaa.