Urallaan 621 NHL:n runkosarjaottelua pelannut Christian Ruuttu kävi Stanley Cup Classics -podcastin vieraana muistelemassaan vaiherikasta uraansa.

Kuusi ensimmäistä NHL-kauttaan Buffalo Sabresiä edustanut Ruuttu treidattiin kesällä 1992 Chicago Blackhawksiin kaupassa, jota ei ainakaan Buffalon suunnilla tarvinnut jälkeenpäin katua – toiseen suuntaan liikahti nimittäin sittemmin yhdeksi historian parhaista maalivahdeista noussut Dominik Hasek.

– Minulla oli mahdollisuus valita, mihin menisin. Mike Keenan valitsi minut aikanaan All Stars -peliin ja hän oli kiinnostunut minusta. Aika aikaisessa vaiheessa olimme varmoja, että menemme Chicagoon. Aloimme tehdä sopimusta, Ruuttu muistelee.

– Minun kompensaationi piti päättää, ja Chicago luopui silloin Dominik Hasekista! Menin Chicagoon ja Hasek Buffaloon. Ensimmäisenä vuonna treidi näytti hyvältä, mutta sitten Dominator alkoi pelata niin hyvin, että se ei enää näyttänyt niin hyvältä, Ruuttu naureskelee lähes 30 vuotta myöhemmin.

Ruuttu sai vielä ensimmäisellä Blackhakws-kaudellaan kasaan 54 tehopinnaa, mutta sittemmin ura kääntyi laskuun. Reilut pari kautta Chicagossa pelannut Ruuttu palasi Eurooppaan kaudeksi 1995-96. Hasek puolestaan johdatti Sabresin kertaalleen Stanley Cupin finaaleihin ja voitti myöhemmin himoitun pystin kahdesti Detroit Red Wingsin riveissä.

Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan täältä.