TPS vihjasi aiemmin tällä viikolla muun muassa Twitter-tilillään, että joukkue julkistaa perjantaina nopeutta, ketteryyttä, taitoa ja yllätyksellisyyttä Turkuun tuovan pelaajan sopimuksen.

Tuo soturi on 26-vuotias hyökkääjä Austin Ortega, joukkue viestii kotisivuillaan.

Yhdysvaltaianen laitahyökkääjä iski Saksan pääsarja DEL-liigassa Eisbärenin riveissä 52 ottelussa 40 tehopistettä (18+22). Pelaaja on esiintynyt lisäksi muun muassa Ruotsin SHL:ssä ja rapakon takana AHL:ssä.

– Saimme nopean ja ketterän luistelijan, joka on varustettu maalintekijän vaistoilla. Ortega teki kovaa jälkeä viime kaudella Saksassa ja sillä linjalla haluamme hänen jatkavan myös TPS:n paidassa, TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio kertoi.

– Hän tuo meille hyökkäykseen nopeutta, taitoa sekä yllätyksellisyyttä. Uskon hänen ottavan ison roolin ensi kauden joukkueessa, sillä hän sopii meidän joukkueen pelityyliimme.

Viime vuosina Liigassa terävimmän kärjen taakse jäänyt TPS on vahvistunut aiemmin kesällä lupaavilla nimillä. Joukkueen uusia hankintoja ovat muun muassa KHL:stä tullut maalivahti Andrei Karejev, Ruotsista saapunut pakki Oliver Bohm ja OHL:stä tullut puolustajalupaus Ruben Rafkin. Rapakon takaa saapuivat hyökkääjät Ruslan Ishakov ja Josh Kestner, Tapparasta tuli Juhani Jasu.

Edit klo 13.03: Otsikkoa ja leipätekstiä täydennetty.