Tuukka Raskin NHL-arjessa iso muutos – sai nyt suuren kunnianosoituksen: ”Yhdistelmä toimii”

© Kuva: Getty Images

NHL tiedotti äskettäin kotisivuillaan, että kauden parhaan maalivahdin Vezina-palkinnon saajaehdokaat ovat Boston Bruinsin suomalaistähti Tuukka Rask, Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyck sekä Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski.

Suomalaiskassarin kulunut kausi on ollut erilainen aiempiin verrattuna. Rask pelasi tämän runkosarjassa ”vain” 41 ottelua torjuntaprosentilla 92,9. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,12. Suomalaistähti torjui runkosarjassa komeat viisi nollapeliä.

Savonlinnalaislähtöinen maalivahti on pelannut edellisen kerran runkosarjassa yhtä vähän otteluita kaudella 2011-12, jos sitä seurannutta työsulkukautta ei huomioida. Toki nyt runkosarjan lopusta jäi pelaamatta otteluita koronaviruksen sotkettua kaiken.

Yhtä kaikki, pienempi vastuu sopii Raskille.

– Nyt olen saanut pelata pari kautta Jaron (Halak) kanssa, ja tämä yhdistelmä toimii meillä, Rask painotti perjantaina NHL:n videokonferenssissa.

Taalaliigassa kaudella 2007-08 debytoinut Stanley Cup -voittaja on nyt 33-vuotias.

– Nuorempana sitä vain yritti saada jalkaa oven väliin ja mahdollisuuden NHL:ssä. Lopulta sain pelata todella paljon, mutta nyt kuorma on pienempi, miksi harjoittelulle on jäänyt enemmän aikaa. Sitä vain yrittää pitää mielen ja kropan kunnossa, jotta pystyy pelaamaan hyvällä tasolla vuodesta toiseen.

Pudotuspeleissä Raskin vastuu kasvanee Halakin jäädessä selväksi kakkoskassariksi.

– Olisin yllättynyt, jos joku maalivahti tulisi pelaamaan kaikki mahdolliset minuutit pudotuspeleissä.

Lähtökohdat playoffeihin eivät ole otolliset – sitäpaitsi Bruins rynni suoraan itäisen konferenssin kakkoskierrokselle. Kahdeksan muuta porukkaa aloittaa pudotuspelit niin sanotulta karsintakierrokselta.

– Takana on pitkä tauko, ja rytmiin pääseminen voi ottaa joitain viikkoja. Nyt ei saisi yrittää liikaa. Mielestäni se on avain koko jutussa.

– Vire tulee löytymään pikkuhiljaa. Pelit tulevat nopeasti eteen, joten katsotaan, mitä tapahtuu. Yritän vain pitää mieleni kirkkaana.

LUE LAUANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Patrik Laine heitti itsestään kyseenalaisen kommentin – mediajätin toimittajat eivät uskoneet

Jatkoon vai ei? Winnipeg Jetsin suomalaispelaajan kuva sai kommenttiryöpyn – ”Eih, tämä on liikaa…”