Winnipeg Jetsin Patrik Laine haluaa olla se tekijä, joka ratkaisee pieniäkin asioita joukkueelleen NHL:n pudotuspeleissä. Lisäksi suomalainen haluaa pelata kovimpia minuutteja huippuja vastaan, hän kertoo sarjan kotisivuilla.

– Luulen kyllä, että olen pystynyt osoittamaan kaikille, että pystyn pelaamaan kovia minuutteja huippuja vastaan. Toivottavasti saan lisää vastuuta tulevaisuudessa, yritän olla sen arvoinen, tällä kaudella 68 pelissä tehot 28+35=63 (+8) iskenyt suomalainen vakuuttaa.

Numerot miellyttävät Lainetta. Edellinen sesonki 2018-19 toi suomalaiselle 82 ottelussa tehot 30+20=50 (-24), kuudessa pudotuspeliottelussa pinnoja kertyi mallia 3+1=4 (+2).

– Joo, kausi on ollut aika hyvä. Tilastot, jääaika ovat menneet kohti parempaa. Mutta aina tulee miettityä lisävastuuta.

Jets-luotsi Paul Maurice kertoo, että yksi oleellisimmista petrauksen kohteesta on ollut ilman kiekkoa pelaamisen merkitys. Laineen puolustuspelaaminenkin on määrätietoisempaa, lisäksi hän osaa paiskata kiekon pois omista esimerkiksi rännin kautta. Maurice ymmärtää tamperelaisen pelihalut.

– En tiedä, olenko koskaan tavannut pelaajaa, joka sanoisi, että ”hei, olen onnellinen siitä, etten pelaa enempää”.

– On oikein sanoa, että ”haluan pelata enemmän”.

– Mielestäni suurilla pelaajilla on oltava sellainen fiilis, että heidän pitäisi olla jäällä koko ajan.

Hyökkääjän, Mauricen ja kumppanien Jets avaa NHL:n pudotuspelit Calgary Flamesia vastaan konferensseissa sijoille 5-12 päätyneiden kierrokselta.