Liigaveskari muistelee ”ammatinvalintaansa” – isältä ei tullut apuja: ”Älä rupea maalivahdiksi”

© Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Sportin maalivahtitandemin tulevalla kaudella yhdessä Niko Hovisen kanssa muodostava Rasmus Reijola (arkistokuvassa HPK-paidassa) odottaa hyvillä mielin omatoimisen harjoitusjakson loppua.

Sport aloittaa yhteisharjoitukset 27. heinäkuuta ja ensimmäinen harjoitusottelu on edessä 5.elokuuta, kun joukkue kohtaa Porissa Ässät.

– Hienoa, että aletaan pelaamaan heti. Tämän takiahan tätä tehdään. Se on kuitenkin lajin suola, Reijola muistuttaa Sportin nettisivulla.

27-vuotiasta vahtia pyydettiin haastattelussa kertomaan myös, miten aikoinaan päätyi pelipaikalleen. Ainakaan kotoa ei siihen kehotettu.

– Isäni, joka oli maalivahti sanoi, älä rupea maalivahdiksi, Reijola naurahtaa ja jatkaa:

– Se kuitenkin tuntui omimmalta paikalta. Saa vaikuttaa isosti peliin ja kyllähän ne kamat näytti pienestä pojasta hienoilta.

Esikuvat löytyvät rapakon takaa

Tuukka Raskia seurasin nuorempana ja tottakai vieläkin. Nuorempana esikuvana oli myös Patrick Roy, Reijola toteaa kovasta NHL-kaksikosta.

Kysyttäessä parhaista puolista maalivahtina lähtee myös pieni veistely maalivahtikollega Hovisen suuntaan.

– Parhaimmiksi puolikseni maalivahtina voidaan varmasti laskea voitontahto. Olen valmis tekemään mitä vaan ja taistelemaan voitosta. Olen myös isokokoinen, vaikka en yhtä iso kuin kollega Hovinen, ”vain” 191-senttinen Reijola vitsailee verraten itseään tasan 200-senttiseen Hoviseen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.