Raumalaispakki Jesse Virtasen (arkistokuvassa) paluu KHL:stä SHL:ään sai sinettinsä maanantaina, kun Färjestad tiedotti kotisivuillaan sopimuksesta. Puolustaja palaa Ruotsiin yhden KHL-kauden jälkeen, joka meni Traktorin ja Ak Bars Kazanin pelipaidoissa.

Sesonki oli vaisu Virtaselle, sillä runkosarjan 60 peliä toivat pinnat 5+13=18 (-1), neljässä pudotuspeliottelussa syntyi yksi syöttöpinna (+5).

– Vaikka kausi ei ollut niin tehokas kuin Ruotsissa, olen iloinen siellä käymisestä. Uudet kokemukset ovat aina hyvästä, ja olin kiinnostunut venäläisestä kiekosta, maajoukkuepakki sanoo ruotsalaisseuran sivuilla.

Färjestad on ruotsalaisen kiekon ykkösorganisaatioita. Pelaaja nautti ajastaan jo aiemmin Karlstadissa. Ruotsiin palanneella pakilla ei ollut maassa muuta vaihtoehtoa kuin vanha tuttu Färjestad.

– Palaaminen tuntuu upealta. Se merkitsee myös, että saan palata menestyjäkandidaattiin.

Färjestad sijoittui SHL:n runkosarjassa kakkoseksi kesken jääneellä kaudella 2019-20. Ruotsin mestaruuden se on voittanut edellisen kerran kaudella 2010-11.

– Tiedämme, mihin Virtanen kykenee jäällä. Hän on loistava johtava pelaaja kokonaisvaltaisesti. Koemme, että teemme asioita oikein, kun hän palasi meille, Peter Jakobsson seurasta kommentoi.