Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Aleks Haatanen aloittaa pian kolmannen kautensa Pelicansin organisaatiossa.

Bluesin ja HIFK:n junioreista Liigaan ponnistanut 19-vuotias hyökkääjä kertoo lahtelaisseuran haastattelussa, että hän on viihtynyt Pelicansissa hyvin.

– Hain siirrolla sitä, että pääsisin pois pääkaupunkiseudulta. Agenttini on ”Lelun” (Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen) tuttu, niin sitä kautta pääsin tänne kokeilemaan. Agentin puolelta tuli viestiä, että Lahdessa olisi hyvä meininki ja se olisi hyvä paikka mulle.

Tuossa asiassa agentti oli täysin oikeassa.

– Nyt lähtee kolmas vuosi Lahdessa. Täällä on ollut hyvä olla, en vaihtaisi mitään pois. Pöydällä oli pari muutakin vaihtoehtoa, mutta ne olivat kauempana. Olin silloin kuitenkin vielä aika nuori, niin Lahti oli siinäkin mielessä paras vaihtoehto, kun se on lähellä kotia, Haatanen kertoo Pelicansin sivuilla.

Kahden edelliskauden aikana hyökkääjä on päässyt pelaamaan Liigassa ainoastaan 17 ottelua. Muuten vastuuta on tullut Mestiksessä sekä A-nuorissa.

Tulevalla kaudella Haatanen yrittää murtautua lopullisesti Liigan puolelle.

– Nyt on pitkä kesä tehty hommia sitä varten. Saas nähdä. Toivotaan parasta ja tehdään hommia pelipaikan eteen, ei tässä muu auta.

– Kenelläkään ei ole varmaa pelipaikkaa. Aina pitää näyttää – ja niin mä tulen tekemäänkin. Rightin-kätisyys voi olla mulla pieni etu, hyökkääjälupaus uskoo.