C-More tiedotti tiistaina, että legendaarinen Hockey Night tekee paluun television ohjelmistoon.

Vuosina 1995-2005 MTV3:lla sekä kaudella 2011-12 Canal+:lla näytetty kiekko-ohjelma tuotetaan uusittuna versiona.

– Halusimme ehdottomasti ottaa tutun brändin mukaan Liigan palatessa MTV:n kanaville. 2020-luvun Hockey Night kunnioittaa perinteitä, mutta saa nyt ihan uuden muodon, MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero avasi tiedotteessa.

Uusitun Hockey Night -lähetyksen juontajat eivät ole vielä julkisuudessa. Aikaisemmin tässä tehtävässä toimivat urheilutoimittaja Mika Saukkonen sekä Leijonat-legenda Timo Jutila.

Kysyimme Facebookissa suureen suosioon nousseessa Jääkiekon olohuone -ryhmässä faneilta, että: kenet kiekkovaikuttajat tulisi valita Hockey Nightin seuraaviksi juontajiksi?

Lähes 22 000 kiekkofanin Facebook-ryhmässä valikoitui yksi selkeä vaihtoehto uudeksi ”oranssitakiksi”. Suurin ääniharava oli ex-kiekkoilija Ari Vallin, joka sai peräti 530 ääntä.

Telian asiantuntijana toimiva Vallin on ihastuttanut kiekkoväkeä humoristisella ja letkeällä tyylillään. 42-vuotias ylöjärveläinen valittiin myös Liiga-uransa loppuvuosina sarjan viihdyttävimmäksi pelaajaksi.

Toiseksi suosituin valinta oli Hockey Night -legenda Timo Jutila, joka kahmi 261 ääntä.

Kolmanneksi eniten ääniä sai entinen Liiga-kiekkoilija Pekka Saravo (76), kun taas neljänneksi suosituin oli Viasatin asiantuntija Ismo Lehkonen.

– Paljon on hyviä, mutta Vallin ja Ika (Lehkonen) mukana, niin silloin voi sitten Puukangas ja Nyholm johtaa studiota, kiekkofani Marko Humminen linjaa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

– Vallin & Lehkonen combo ois kova, Juha Hakala kertoo.

Osa taas luotti tuttuun ja turvalliseen tutkapariin.

– Mika Saukkonen olisi aivan hyvä studioisäntä. Siihen kaveriksi Juti. Molemmille oranssit takit ylle luonnollisesti, kiekkofani Sami Kananen linjaa.

Jääkiekon olohuoneen äänestystulokset:

1. Ari Vallin 530 ääntä

2. Timo Jutila 261 ääntä

3. Pekka Saravo 76 ääntä

4. Ismo Lehkonen 60 ääntä

5. Mika Saukkonen 44 ääntä

6. Lasse Kukkonen 41 ääntä

7. Juhani Tamminen 30 ääntä

8. Kimmo Timonen 23 ääntä