The Athletic: Chicago harkitsee Olli Määtästä luopumista – ”Olen melko varma siitä”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksiin viime kesänä Pittsburgh Penguinsistä kaupatun Olli Määtän ensimmäinen kausi Tuulisessa kaupungissa ei mennyt aivan odotusten mukaan.

65 pelissä tehot 4+13=17 runkosarjassa iskenyttä puolustajaa pidetäänkin Pohjois-Amerikan kiekkomedioissa todennäköisenä ulososton tai treidin kohteena kauden jälkeen. Määtän reilun neljän miljoonan dollarin vuosipalkan sisältämä sopimus umpeutuu vasta kesällä 2022.

Blackhawksin sisäpiiritoimittaja Mark Lazerus vastasi The Athleticin sivuilla lukijakysymykseen siitä, ketkä ovat Blackhawksin todennäköisimmin sopimuksen ulososton kohteeksi joutuvat pelimiehet kauden jälkeen.

– Todennäköisimmät ulososton kohteet ovat Zack Smith ja Määttä, mutta välttämättä edes se ei riittäisi kiinnittämään Corey Crawfordia, Dylan Stromea ja Dominik Kubalikia jatkosopimukseen palkkakaton puitteissa, varsinkaan jos Andrew Shaw jatkaa uraansa. Olen melko varma, että Smith ja Määttä saavat lähteä. Drake Caggiula saattaa olla kolmas pelaaja, joka päästetään menemään, Lazerus uskoo.

Chicago Blackhawks pelaa parhaillaan NHL:n pudotuspelikarsintasarjaa Edmonton Oilersia vastaan. Joukkueen pudotuspelimenestyksen uskotaankin vaikuttavan useiden pelaajien jatkoon seurassa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.