GM Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets ja Toronto Maple Leafs ovat tarjoilleet NHL:n pudotuspelien avausvaiheessa järjetöntä draamaa paras viidestä -ottelusarjassa. Voitot ovat nyt 2-2 ennen ratkaisevaa osaa.

Aiemmin kolmannessa osassa Toronto menetti 3-0-johtonsa ja hävisi jatkoerässä 3-4. Neljännessä pelissä osat kääntyivät, kun Columbus sössi 3-0-johdon – tilanteen, joka oli taulussa vielä ajassa 56.02.

Napsu eteenpäin, ja William Nylander (1+1) kavensi ottelun 3-1:een. Kun vielä John Tavares (1+1) ja Zach Hyman (1+1) osuivat, nousi Toronto tasoihin ja jatkoerässä Auston Matthews (1+2) iski voittomaalin. Toronto latoi varsinaisen peliajan kaikki pömpelinsä ilman maalivahtia.

– Kamppailun loppu oli yksi hulluimmista, mitä olen urani aikana nähnyt. Tiesin osuttuani, että tässä voisi olla vielä mahdollisuus tulla peliin mukaan. Joukkueessamme roihahti liekki, joka auttoi meitä saavuttamaan voiton tärkeällä hetkellä, Nylander hehkuttaa NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Maple Leafs -luotsi Sheldon Keefe allekirjoittaa Nylanderin väitteet.

– Pidin meidän kahdesta ensimmäisestä erästä, enkä voinut uskoa silmiäni katsoessani tulostaululle. Mietin, että eikö tässä saa ollenkaan työstään palkintoa. Päätöserän loppuhetkiä on vaikea pukea sanoiksi. Tiesin, että jos saisimme ensimmäisen maalin, toivoa olisi vielä. Ryhmästä löytyi luonnetta oikealla hetkellä.

Sanoihin on helppo yhtyä, sillä Toronton temppu on luokkaa ainutlaatuinen. Vaahteranlehtipaidat ovat vasta kolmas joukkue kautta sarjan historian, joka on noussut voittoon pudotuspeliottelussa kolmen maalin takaa neljän viimeisen minuutin aikana.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @MapleLeafs are the third team in NHL history to win a postseason game after overcoming a three-goal deficit in the final four minutes of regulation.

Toronto joined Edmonton in Game 3 of the 1997 CQF and Anaheim in Game 5 of the 2017 R2. #NHLStats #StanleyCup

Elvis Merzlikins joutui urakoimaan Columbuksen maalilla peräti 49 kertaa ja lisäksi hän sai syöttöpinnan. Joonas Korpisalo avasi luukkua.

Ottelusarja saa ansaitsemansa huipennuksen myöhään sunnuntai-iltana.

LUE MYÖS:

Juuse Saros ja muut suomalaistähdet taipuivat – Predatorsilta taas nolo sulaminen: ”Turhauttavaa”

Artturi Lehkonen varmisti maalillaan yhden NHL-kauden isoimmista pommeista – viime kausien dynastia kesälomille: ”Piti vain napauttaa kiekkoa”