Jesperi Kotkaniemi hämmästyttää Pohjois-Amerikassa – isä paljastaa syyt muutokseen: ”Hän hymyilee taas”

© Kuva: Getty Images

Jesperi Kotkaniemen NHL-runkosarja oli todella haastava. Erinomaisen tulokaskauden jälkeen odotukset olivat korkealla nuoren suomalaisen suhteen, mutta ei missään vaiheessa runkosarjaa lähtenyt kunnolla käyntiin. Kotkaniemi iski 36 runkosarjaottelussa tehot 6+2=8. Loppukaudesta hänet lähetettiin farmiin.

Pohjois-Amerikassa on hierottu silmiä runsaasti pitkän tauon jälkeen. Kotkaniemi on selvästi parantanut otteitaan keväästä ja esiintynyt erinomaisesti Montreal Canadiensin paidassa pudotuspeleissä.

The Athletic kyseli nuorukaisen isältä, Mikael Kotkaniemeltä, mistä muutos oikein juontaa juurensa.

– Hän oli vakava kaveri, kun hän tuli takaisin Suomeen. Mutta nyt hän hymyilee taas, ja se on hyvä merkki, isä aloittaa.

– Hän teki sata kyykkyä viikossa saadakseen lisää voimia jalkoihinsa. Hän treenasi kuusi päivää viikossa lihaskuntoaan. Hän luisteli vain kolme tai neljä kertaa.

Kotkaniemi sai myös apua huippuluokan asiantuntijoilta. Nuorta suomalaista valmensivat tauon aikana olympialuistelija Janne Hänninen sekä entinen NHL-pelaaja Raimo Summanen.

– Se oli hyvä päätös, sillä he auttoivat häntä fyysisesti mutta myös henkisesti, Mikael-isä kommentoi.

– Mielestäni tämä on todiste siitä, että hänellä on paljon tahdonvoimaa. Kun hän tuli takaisin Suomeen, hän aloitti treenaamisen saman tien. Hän halusi näyttää, mistä puusta hänet on veistetty.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.