Columbus Blue Jacketsin suomalaismaalivahti Joonas Korpisalo oli hirmuisessa iskussa NHL-pudotuspelikarsinnan viimeisessä ottelussa. Hän torjui voiton Toronto Maple Leafsista 3-0 lukemin ja keräsi huimat 33 torjuntaa.

Toronto lähti pitkälle kesälomalle. Asiantuntijat alkoivat saman tien käymään läpi, miten joukkuetta pitäisi muuttaa ensi kaudelle. Kovista lausunnoistaan tunnettu Brian Burke oli erittäin suorasanainen Toronton ongelmien suhteen.

John Tavaresin hankkiminen loi palkkakattojännitteitä. Heidän oli pakko antaa isot sopimukset Mitch Marnerille, Auston Matthewsille ja William Nylanderille. Heidän puolustuksensa ei ole tarpeeksi syvä, he eivät ole tarpeeksi hyviä ja nyt palkkakatto ei ole nousemassa kahteen tai todennäköisesti neljään vuoteen, Burke tykitti.

– Menestyäkseen pudotuspeleissä pelaajien täytyy olla isokokoisempia ja kovempiotteisia, mutta heillä ei ole siihen tilaa palkkakatossa.

Burkella oli selvät sävelet sen suhteen, mitä Toronton täytyy tehdä. Ruotsalaishyökkääjä saa luvan pakata tavaransa ja lähteä.

– Heidän ei ole järkeä jatkaa neljän ison hyökkääjän kanssa. William Nylander on aika kaupata pois. Hän on hyvä pelaaja, mutta on aika siirtyä eteenpäin ja vaihtaa hänet puolustajaan.

Nylander iski neljässä pudotuspeliottelussa tehot 2+2=4. Runkosarjassa 24-vuotias ruotsalainen tykitti 68 otteluun tehot 31+28=59. Hänen vuosipalkkansa on runsaat 6,9 miljoonaa dollaria.

Nylander on tuttu nimi myös Ruotsin maajoukkueesta. Vuoden 2019 MM-kisoissa hän tykitti kahdeksaan MM-otteluun tehot 5+13=18.