Ruotsalaisen Hockey Newsin toimittaja Mattias Persson ottaa lehdessä kantaa SHL-pelaajiin, jotka saattavat onnistua ja vastaavasti flopata alkavalla kaudella. Sekä oletettujen onnistuneiden että epäonnistujen listalle nousee lukuisia mielenkiintoisia nimiä.

Yksi onnistujista voisi olla Dallas Starsin organisaatiosta Linköpingiin siirtyvä Oula Palve.

– Hän on tehnyt aikaisemmin paljon pisteitä Suomessa, ja on ollut TPS:ssä hyvä. Hänellä on kaikki mahdollisuudet voittaa Linköpingin sisäinen pistepörssi, Persson näkee.

– Leksandin suomalaissentteri Otto Paajanen on todellinen joukkuepelaaja, joka asettaa joukkueen itsensä edelle. Hän ei välttämättä ole pisteiden latoja, mutta nyt Leksand on löytänyt hyvän kahden suunnan sentterin, toimittaja jatkaa.

Onnistuja voisi olla myös esimerkiksi Tapparasta ja SaiPasta tuttu Tyler Morley – hyvä sentteri todella hyvällä laukauksella.

Floppaajiin Persson nostaa sen sijaan viime talvena KooKoossa elämänsä liigakauden pelanneen Oskarshamin Kim Strömbergin sekä Örebrohon siirtyneen hallitsevan suomenmestari Robert Leinon.

– Leinolla on takanaan kaksi väkevää kautta Suomessa, mutta ulkomailla hän ei ole koskaan osoittanut mitään.

Leinon kansainväliset pelit ovat maajoukkueotteluita.

– En ole täysin vakuuttunut siitä, että hän pystyy hoitamaan SHL:ssä johtavan sentterin tontin.

– On olemassa useita esimerkkejä pelaajista, jotka latoivat pisteitä Suomessa Liigassa, mutta jotka eivät vastaavasti onnistuneet lainkaan SHL:ssä. Yksi esimerkki on Ville Leskinen.

Suomen mestari pelasi viime kauden alun Färjestadissa tehden 14 pelissä tehot 4+2=6 (+1). Suomessa Leskinen takoi esimerkiksi Kärpissä kolmella eri runkosarjakaudella 30, 45 ja 57 pinnaa.

SHL-kauden on tarkoitus alkaa 19. syyskuuta.