NHL-seura Minnesota Wildin GM Bill Guerin ei ollut tyytyväinen joukkueensa maalivahtipeliin tällä kaudella.

Kokeneiden Devan Dubnykin ja Alex Stalockin muodostama maalivahtipari sakkasi Vancouver Canucksia vastaan, mutta valmennusjohto ei tästä huolimatta ollut vielä valmis antamaan tilaisuutta AHL:n parhaaksi maalivahdiksi valitulle Kaapo Kähköselle. Ensi kaudella tilanne saattaa kuitenkin olla Guerinin puheista päätellen toinen.

– Olen pettynyt maalivahteihimme. Maalivahtipelimme on oltava parempaa. Asia on tämä, ja mikäli sanoisin toisin, valehtelisin, Guerin kommentoi medialle.

Viimeiset neljä kautta ykkösvahtina torjunut Dubnyk, 34, oli tällä kaudella sanalla sanoen surkea (30 peliä, 3,35 ja 89,0%). Myöskään Stalockin, 33, taso ei välttämättä riitä NHL-tason ykkösvahdiksi (38 peliä, 2,67 ja 91,0%).

Guerinin puheet lupailevatkin seuran tulevaisuuden ykkösvahdiksi kaavaillulle Kähköselle kunnon näyttöpaikkaa ensi kaudella.

– Jos minulla on mahdollisuus parantaa maalivahtiosastoamme, aion tehdä sen. Olen myös luottavainen sen suhteen, että mikäli nämä kaverit saapuvat takaisin ensi kaudella, Kaapo Kähkönen on valmiina puskemaan kaksikkoa eteenpäin. En voi taata kenellekään paikkaa kokoonpanossa, Guerin naulaa.

23-vuotiaan Kähkösen nykyinen sopimus umpeutuu tähän kauteen. Mikäli AHL:ssä 34 peliä upein tilastoin (2,07 ja 92,7%) pelannut suomalainen onnistuu tiimeineen neuvottelemaan yksisuuntaisen jatkosopimuksen, saattaa miehelle olla ensi kaudella luvassa jopa vakituinen pelipaikka NHL:ssä.

Uskaltaako Guerin luottaa suomalaislupaukseensa jo ensi kaudella, jää nähtäväksi.